***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Гешев нарече българите „заложници на Борисов“. Седмица след съставянето на кабинета се правят промени

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 16 април   

 

Гешев е уверен и намира за тъжно, че цялата страна и българите са заложници на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„ Едното, което го интересува, е „ Барселонагейт “. Затова в профил основния прокурор изцяло нелегално – с цел да си реши казуса. 

Второто, което го интересува, е да не влезе в „ Магнитски “. 

Той би трябвало да е с ясното схващане, че няма кой да го постави в „ Магнитски “ в случай, че е вода на първата или втората партия в страната, тъй като това ще значи спиране всъщност на дипломатическите връзки. Ще го сложат, когато е отвън партията “, уточни някогашният основен прокурор.

***

„ Реакция провокира на първо място методът, по който беше направено, под натиска на Бойко Борисов, който разгласи, че има друга кандидатура и това незабавно беше приведено в деяние “.

***

„ Изненадващо е една седмица след съставянето на кабинета да се вършат оферти за промени от министър-председателя, сподели депутатът от „ Продължаваме промяната -  Демократична България " Никола Минчев пред публицисти в Народното събрание. 

Той разяснява тематиката след края на съвещанието на краткотрайната комисия за изясняване на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.
„ Вчера служебният министър-председател Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложение до президента Румен Радев, Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен като длъжностен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. 

В претекстовете за персоналната смяна служебният министър председател показва нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците, от друга “.

***

Премиерът Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде изменен още един път, като Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните.

***

Със заповед на премиера Димитър Главчев са назначени двама заместник-министри в две министерства, оповестиха от държавната пресслужба.

***

Фабрики за незаконни цигари в чужбина, подкупи, които е трябвало да бъдат дадени на паркинга на Народното събрание и доста връзки в Министерство на вътрешните работи и митниците. 

За всичко това описа ръководителят на ДАНС Пламен Тончев в парламентарната комисия по случая с аферата в Агенция „ Митници ".  

***

ВИДЕО 

***

„ Общински консултант от Спаси София е физически атакуван измежду бял ден от Иво Дошев на бул. „ Патриарх Евтимий “.

Нашият сътрудник Стефан Спасов е бил на място да ревизира ремонтните действия, когато е бил атакуван от Дошев, който преди този момент е откраднал ключа на строителна машина!?

Не можем да повярваме, че това се случва, само че обстановката е неприемлива. Настояваме за незабавни ограничения от страна на Министерство на вътрешните работи и за най-строго наказване за това физическо посягане!

Ние няма да оставим София да бъде тероризирана и манипулирана от дребна групичка, тясно обвързвана с ГЕРБ, отпред с несполучливия им претендент за кмет на регион Средец “.

***

Сигнали за пациенти до Националната здравноосигурителна каса демонстрират, че персонални лекари желаят спомагателна такса за издаване на електронни предписания. От 1 април те станаха още веднъж наложителни за изписването на антибиотици и медикаменти за диабет.

***

Украинският президент Володимир Зеленски счита за „ срам за света " идното разглеждане в Конгреса на Съединени американски щати на проектозакона за помощ за Украйна настрана от проектозакона за помощ за Израел, съобщи украинската организация УНИАН. 

Държавният глава е декларирал това в изявление за предаването „ Часът на новините " на американския ефирен канал Пи Би Ес (PBS NewsHour).

***

„ Ние ще победим и Иран, и терористите ", това сподели израелският министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи израелската медия мигнюз.

Днес министър-председателят на Еврейската страна посети военно окръжие в централния град Тел Хашомер. Той присъстваше на гала по връчване на униформи и оръжие на наборници.

***

Цената на какаовите зърна на международните тържища за пръв път в историята трансферира 11 000 $ за звук, сочат данни на ICE Futures.

В пиковия миг от днешната търговия цената на какаото удари 11 068 $.

Предишният връх е бил регистриран на 26 март, когато цената доближи 10 080 $ за звук.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР